Omgeving van de route Rondane

De toeristische route Rondane laat in korte tijd enkele hoogtepunten van Noorwegen zien, maar het is zeker de moeite om in de omgeving een aantal andere bezienswaardigheden te verkennen. Wij hebben een aantal bezienswaardigheden op een rij gezet.
 

Nationaal Park Rondane

Rondane werd in 1962 het eerste Nationale Park van Noorwegen en trekt jaarlijks vele toeristen. De ongerepte natuur, prachtige bergtoppen en ideale mogelijkheden voor wandeltochten en fietstochten maken het een gewilde bestemming. De toeristische weg Rondane loopt langs het Nationale Park en biedt op diverse plekken een goed startpunt voor het verkennen van het ongeveer 963 vierkante kilometer grote park.
 

Toeristische route Valdresflye

Rondane is 1 van de 18 National Scenic Routes in Noorwegen. In de omgeving van de toeristische weg zijn meer van deze National Scenic Routes te vinden, zoals de toeristische route Valdresflye (➚).

De Valdresflye is 49 kilometer lang en loopt door het gelijknamige berggebied. Niet alleen biedt het gebied plaats aan prachtige Noorse natuur, ook aan vele dieren die er leven. Jaarlijks trekken veel vogelspotters naar de Valdresflye vanwege de vele vogelsoorten die er leven, daarnaast leven er ook veel tamme rendieren.
 

 

Toeristische route Sognefjellet

In het Westen van Noorwegen liggen meerdere National Scenic Routes bij elkaar in de buurt, waardoor deze makkelijk met elkaar kunnen worden gecombineerd. De 108 kilometer lange toeristische route Sognefjellet (➚) brengt je op het hoogste punt naar ruim 1400 meter boven zeeniveau en is hiermee de meest hooggelegen bergweg in Scandinavië. De weg wordt tevens gezien als belangrijke toegangspoort tot het nationale park Jotunheimen.
 

Bezoek de stad Lillehammer

De Noorse stad Lillehammer ligt op ongeveer 70 kilometer van Venabygdsfjellet, het beginpunt van de toeristische route Rondane. Lillehammer is de hoofdstad van de provincie Innlandet, wat de op één na grootste provincie van Noorwegen is. De stad is ook bekend van de organisatie van de Olympische Winterspelen in 1994 en het Junior Eurovisiesongfestival in 2004.

Met onder andere een staafkerk uit ongeveer het jaar 1150, diverse grote en interessante musea en diverse Olympische locaties is Lillehammer een stad om zeker een bezoek aan te brengen.